Brugsteeg Utrechtterug naar overzicht

Deze bijzondere nieuwbouw is gerealiseerd aan de Brugsteeg/Oosterkade met de Vaartsche Rijn. Dit kanaal werd aangelegd in de eerste helft van de 12de eeuw. In de 19de eeuw werden langs de Ooster -en Westerkade stegen en sloppen aangelegd. Bij de Oosterkade bestaat nog de Brugsteeg!

Volgens een schitterend ontwerp bestaat dit project uit 7 ruime stadswoningen met een heerlijke achtertuin en 4 boven –en benedenwoningen. De woningen bevinden zich aan een nieuw vormgegeven hofje ‘de Brughof’. Dit karakteristieke hofje is intiem opgezet met veel ruimte voor groen.

De hof is afsluitbaar met fraai hekwerk waarmee de privacy is gewaarborgd voor de bewoners.

 

Stadshuizen

De 7 stadshuizen van ruim 100 m² zijn in een rij gebouwd en beschikken over 2 woonlagen en een heerlijke tuin op het zuidwesten. De woningen zijn in traditioneel metselwerk opgetrokken en hebben een plat dak. Naast alle comfort zijn de woningen uiteraard op moderne wijze geïsoleerd en voldoen aan alle eisen die er aan moderne woningen worden gesteld.

De beneden -en bovenwoningen

De beneden -en bovenwoningen zijn elk op een hoek gesitueerd en hebben een andere grootte, en indeling. Op de begane grond bevinden zich de benedenwoningen. Beide bovenwoningen hebben elk een fijn terras!

Herinrichting

De herinrichting en nieuwe indeling van de Brugsteeg is een passende overgang geworden van de bestaande omgeving naar de nieuwbouw met haar omgeving. De hof is opnieuw bestraat en voorzien van fraaie verlichting.

Start bouw : april 2015
Opgeleverd : januari 2016

Opdrachtgever: MBB (eigen ontwikkeling)


Architect: Laila Ghait Architecten
http://lailaghait.nl