LindeOord, Houtenterug naar overzicht

In Houten, aan de Lupine-oord 6-8, realiseert MBB Ontwikkeling 19 koopappartementen met een parkeergarage en 26 huurappartementen voor woningcorporatie Viveste. Beide gebouwen staan midden in het groen, door architect Lars Zwart van CRKL Architecten (voorheen Op ten Noort Blijdenstein architecten) speels ten opzichte van elkaar gepositioneerd in een licht glooiende omgeving. De groen- en waterrijke wijk Den Oord grenst aan het Oude Dorp van Houten en aan het schitterende Imkerspark. Daar wordt plan LindeOord gebouwd.

De appartementen zijn verdeeld over twee woonlagen. De entree en de woningen op de begane grond zijn verhoogd aangelegd ten opzichte van het maaiveld. De kelder onder het gebouw is bereikbaar via de hellingbaan vanaf de Lupine-Oord. In deze kelder bevinden zich stallingsplaatsen voor 32 auto’s, individuele beringen en een grote gemeenschappelijke berging. Iedere verdieping inclusief de kelder is bereikbaar met de lift.

De grootte van de 19 koopappartementen varieert van circa 70 m2 tot circa 137 m2 woonoppervlak. De appartementen beschikken over één, twee of vier slaapkamers. Daarnaast is ieder appartement voorzien van een loggia of een terras. Voor elk appartement zijn er een eigen berging en één of twee eigen parkeerplaatsen in de parkeergarage onder het gebouw.

De appartementen zijn duurzaam en gasloos. De appartementen worden gewaardeerd met een A+++ energielabel. Zo zijn de gevels, vloeren en daken vanzelfsprekend zeer goed geïsoleerd. In de appartementen wordt het glas uitgevoerd als triple- beglazing. Voor de opwarming van de ruimtes en het tapwater wordt ieder appartement voorzien van een individuele warmtepomp die gebruik maakt van bodembronnen. Tevens worden de appartementen voorzien van een balansventilatie met warmte terug winning.  Dit geeft de appartementen in LindeOord een gezond, behaaglijk en prettig leefklimaat.

19 koopappartementen varieert van circa 70 m2 tot circa 137 m2 woonoppervlak

Naam: De Keizer Makelaarsgroep
Email: nieuwbouw@dekeizer
https://www.dekeizer.nl/

Naam: Brecheisen Makelaars
Email: nieuwbouw@brecheisen
https://www.brecheisen.nl/

Opdrachtgever: MBB Ontwikkeling B.V.
http://www.mbb-ontwikkeling.nl