Zorglandgoed Hoogerlustterug naar overzicht

In opdracht van Thuismakers Muiden B.V. hebben MBB en Vrijborg Vastgoed het project ‘Zorglandgoed Hoogerlust’ gerealiseerd. Dit project bevat twee woonhuizen die elk bestaan uit twintig appartementen, welke zijn voorzien van een woon-slaapgedeelte en een eigen badkamer. Elk woongebouw heeft ook een gezamenlijke woon- en eetkamer en keuken.

De woonhuizen zijn na een bouwtijd van iets meer dan een jaar in juli 2020 in gebruik genomen door de zorginstelling ‘Wonen bij September’. Bij September wonen mensen met dementie, zoals de ziekte van Alzheimer, die niet meer in staat zijn zelfstandig te wonen.

September gelooft dat ook mensen met dementie het prettigst wonen in een omgeving waar geleefd wordt, net als iedereen. Een plek waar liefde, aandacht en betrokkenheid voor de bewoners centraal staan.
Zij werken in de tuin, elke dag wordt er samen vers gekookt en regelmatig gaan bewoners en begeleiders samen op pad. De ene keer voor een bezoek aan het dorpscentrum of de winkels in de buurt, dan weer een wandeling door de prachtige Noord-Hollandse natuur.

Een mooi project waar we ons met z’n allen met hart en ziel voor hebben ingezet!

Start bouw : juni 2019
Opgeleverd : juli 2020

Opdrachtgever: Wonen bij September