NIEUWSterug naar overzicht


Viering start bouw LindeOord Houten

26/06/2023

Afgelopen woensdag 21 juni werd de start van de bouw van project LindeOord Houten gevierd in aanwezigheid van onder andere de kopers, de gemeente en Woonin. De wijk Den Oord grenst aan het Oude Dorp van Houten en aan het Imkerspark. Daar wordt plan LindeOord gebouwd. De appartementengebouwen komen aan de Lupine-oord 4-6-8, op de locatie waar vroeger basisschool De Wegwijzer en Sporthal Den Oord stonden.

Plan LindeOord bestaat uit twee gebouwen: een gebouw met negentien koopappartementen met parkeergarage en een gebouw met 26 huurappartementen voor senioren van Woonin. De bodembronnen voor de verwarming van de appartementen zijn inmiddels aangebracht en de eerste heipalen zijn geboord.

Wethouder Rosa Molenaar sprak de aanwezigen toe: ,,Het is een bouwplan dat past binnen het Houtens DNA en dat in goed overleg met omwonenden tot stand is gekomen”. Ook Daan Huitink van ontwikkelaar MBB Ontwikkeling kijkt terug ‘op een plezierig proces, dat geresulteerd heeft in twee mooie gebouwen’. MBB verwacht dat beide gebouwen eind 2024 gereed zijn. De gemeente legt het park rondom als openbaar gebied aan.