De Houtzagerij, Larenterug naar overzicht

De woningen van het plan De Houtzagerij zijn gerealiseerd op een historische locatie. In 1874 is Van Dijk Houthandel en Zagerij op deze plek opgericht. Gestart als timmerbedrijf, ontwikkelde de firma Van Dijk zich tot houthandel, producent van houtwaren en aannemer.  Hout dat op de werf aankwam werd gesorteerd op houtsoort, lengte, dikte en kwaliteit.
Alle werkzaamheden werden aanvankelijk met de hand en met paard en wagen uitgevoerd.

Het plan kent een grote diversiteit aan woningtypen: naast 14 zogenaamde rug-aan-rug woningen, variërend in grootte van circa 79 tot circa 90 m² woonoppervlak, bestaat het plan uit 14 geschakelde woningen (helft van een dubbel) en 8 vrijstaande woningen. Deze woningen hebben een woonoppervlak dat varieert van circa 140 m² tot circa 206 m². De percelen waarop deze villa’s worden gerealiseerd meten circa 234 m² tot maar liefst 569 m². De rug-aan-rug woningen zijn vormgegeven in twee volumes die verwantschap hebben met een langsboerderij, maar die ook refereren aan de ambachtelijke uitstraling van de voormalige hout handel en zagerij.

De geschakelde en vrijstaande woningen beschikken allen over een royale entree, een ruime leefkeuken en woonkamer op begane grond, slaapkamers en een bad kamer op de verdieping en slaapkamer(s) of onbenoemde ruimte(n) in de kap verdieping. Ze beschikken over een losse buitenberging in de achtertuin, met uitzondering van woningen met bouwnummers 9 en 12 die beschikken over een grote aangebouwde buitenberging.

De geschakelde en vrijstaande woningen beschikken over één of twee parkeerplaatsen op eigen erf. Een aantal rug-aan-rug woningen beschikken eveneens over parkeerplaatsen op eigen erf. Daarnaast worden in het plangebied zogenaamde parkeerpockets gerealiseerd (openbaar gebied, blauwe zone).

MBB realiseerde dit fantastische project in opdracht van MBB Ontwikkeling.

- 8 vrijstaande woningen
- 14 geschakelde woningen
- 14 rug-aan-rug woningen

Start bouw : februari 2019
Opgeleverd : juni t/m november 2020

Opdrachtgever: MBB Ontwikkeling B.V.
http://www.mbb-ontwikkeling.nl