NIEUWSterug naar overzicht


Bouw ‘MarktMeesters’ gestart

19/02/2016

Op 19 februari j.l. is op bouwveld X van de vroegere Veemarkt de start gevierd van een bijzonder project. Een groep van negentien 50-plussers laat op die locatie een gebouw met tien appartementen en een aantal gemeenschappelijke ruimten realiseren. Onder de naam ‘MarktMeesters‘ treden ze zelf op als ontwikkelaar en opdrachtgever.

Het initiatief MarktMeesters past in de opzet van de woonwijk die verrijst op het Veemarktterrein: vernieuwend en duurzaam. Twee op het zuiden gerichte dakvlakken worden belegd met 150 zonnepanelen. Door goede isolatie en andere voorzieningen wordt zuinig omgegaan met de opgewekte energie. De appartementen zijn allemaal verschillend, want naar de individuele wensen van de deelnemers ontworpen door architect Jan Wijnand Groenendaal. Hij nam jaren geleden het initiatief voor het project, dat inmiddels gemanaged wordt door de toekomstige bewoners. Voor de realisering werd vruchtbaar samengewerkt met de gemeente Utrecht, eigenaar van de grond op het Veemarktterrein. De provincie leverde een stimuleringsbijdrage.

Bij het ontwerpen van het gebouw heeft de architect rekening gehouden met de wens van de bewoners er tot op hoge leeftijd zelfstandig te kunnen blijven wonen. Ze beschikken er naast hun privé-appartementen over een ontmoetingsruimte, een fitnessruimte, een logeerkamer, een hobbyruimte en twee daktuinen voor algemeen gebruik. Het gebouw MarktMeesters wordt in ongeveer een jaar door MBB gerealiseerd.

 

Start_bouw_MM1Start_bouw_MM2